naslovna2

eu fondovi Europski strukturni i investicijski fondovi  opkk 
   "Projekt je sufinancirala Europska unija iz Kohezijskog fonda"
Za više informacija o EU fondovima posjetite www.strukturnifondovi.hr

Održana javna edukacijska tribina i radionica za djecu, mlade i umirovljenike

Umirovljenici Cernik 1 112. veljače u Okučanima, Cerniku i Starom Petrovom Selu održane su javne edukacijske tribine i radionice za djecu, mlade i umirovljenike na temu održivo gospodarenje otpadom u sklopu projekta „Održivo prirodu podržimo!“.

Svrha tribina i radionica je edukacija umirovljenika, žena, mladih i djece o važnosti očuvanja okoliša, podizanje razine ekološke osviještenosti te razvijanje pozitivnog stava o prirodi.

Aktivnostima se želi doprinijeti usvajanju zdravih navika ciljanih skupina, te razvijanju odgovornog ponašanja prema prirodi i okolišu odnosno samima sebi. Želi se podići razina ekološke osviještenosti djece kroz usvajanje određenih znanja, stavova, vještina, spoznaje da je čovjek dio prirode i da trebamo zajedno djelovati kao odgovorna zajednica.

U sklopu tribina i radionica sudionici se educiraju o vrstama otpada kojeg stvaramo, kako i zašto djelovati u smjeru smanjivanja nastanka otpada, kako pravilno razvrstavati otpad koji nastane u domaćinstvima, gdje se sve otpad može i za neke vrste otpada mora odložiti, što znači ponovna upotreba predmeta (otpada) te važnost i značaj recikliranja.

Radionice su održane u OŠ Okučani, OŠ Cernik, OŠ Staro Petrovo Selo, te edukacijska tribina za umirovljenike u Cerniku.

Izradu ove internet stranice sufinancirala je Europska unija iz Kohezijskog fonda / Sadržaj ove internet stranice isključiva je odgovornost Općine Staro Petrovo Selo

Please publish modules in offcanvas position.

Pročitajte više o našim obavijestima o zaštiti i privatnosti osobnih podataka. Web stranica www.odrzivoprirodupodrzimo.com.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Saznajte više...